Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zbývá 25 dní k přihlášení do České ceny za architekturu

Česká komora architektů v lednu 2017 vyhlásila 2. ročník České ceny za architekturu. Přihlásit je možno díla, které vznikla v průběhu posledních 5 let.

Česká komora architektů v lednu 2017 vyhlásila 2. ročník České ceny za architekturu. Architekti do ní mohou svá díla přihlašovat až do 21. dubna 2017 prostřednictvím jednoduchého on-line formuláře a bez jakýchkoliv nákladů za registraci.

Stejně jako v úspěšném pilotním ročníku se cena ČKA opře o sedmičlennou mezinárodní porotu, odbornou akademii či celoroční a regionální propagaci architektury. Soutěžní přehlídka je otevřena architektonickým realizacím postaveným na území České republiky za posledních pět let. Jeden autor přitom může přihlásit i více děl současně. Z přihlášení jsou vyloučeny ty projekty, jež se v roce 2016 probojovaly mezi nominace.

Pětileté období zvolila Česká komora architektů zcela záměrně: „Chceme, aby Česká cena za architekturu přinášela skutečný přehled o aktuálním stavu české architektonické scény. Proto jsme se také rozhodli zakotvit ve statutu ceny možnost přihlásit dílo, které vzniklo v průběhu posledních pěti let, a ne pouze v uplynulém roce. Nejen díla krajinářské architektury – u nichž je tato možnost mnohdy zcela zásadní pro jejich prezentaci – v průběhu doby dozrávají. Máme tak příležitost sledovat realizovaná díla nejen v poněkud syrové podobě těsně po dokončení, jak tomu zpravidla bývá, ale právě po jistém čase užívání,“ vysvětluje předseda ČKA Ivan Plicka.

Přihlášení do České ceny za architekturu 2017 - tisková zpráva ČKA

 
 
Reklama