Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ve Vysočanech vyroste první budova projektu AFI City

V pražských Vysočanech vzniká na ploše 15 hektarů rozsáhlý projekt AFI CITY. Kromě rezidenčních domů Tulipa City zahrnuje také administrativní a komerční plochy.

První administrativní budova projektu AFI CITY v pražských Vysočanech
První administrativní budova projektu AFI CITY v pražských Vysočanech

První administrativní budova „A“, která získala stavební povolení a nachází se přímo u Kolbenovy ulice, naproti stanici metra Kolbenova, nabídne 17 000 m2 pronajímatelné plochy na 19 podlažích. Za architektonickým návrhem celého projektu stojí CMC Architects.

„Přesto, že poptávka po nových kancelářských prostorech stále roste, rozhodli jsme se, že nebudeme budovu „A“ stavět na spekulativní bázi, a proto chceme mít před zahájením stavby zajištěný předpronájem. I tak věřím, že se nám budoucího nájemce podaří brzy nalézt. Lokalita má obrovský potenciál stát se novou vyhledávanou částí Prahy. Nachází se na dosah centra města, je skvěle dostupná autem i městskou hromadnou dopravou," říká Doron Klein, generální ředitel AFI Europe Czech Republic.

V současné době jsou v areálu AFI CITY ve výstavbě čtyři budovy první fáze rezidenčního projektu Tulipa City. Ta nabídne 257 bytů v dispozicích od 1+kk do 4+kk s plánovaným dokončením v dubnu 2018. V této fázi je již 90 % bytů prodáno. „Druhá fáze projektu Tulipa City je aktuálně ve schvalovacím procesu stavebního povolení. Zahájení výstavby a spuštění marketingové kampaně je plánováno na 4. čtvrtletí tohoto roku,“ dodává Doron Klein.

Revitalizací již nevyužívaného průmyslového areálu ČKD Slévárny a Moury získá tato lokalita novou tvář. Vizí záměru AFI CITY je vytvořit příjemné místo pro práci a bydlení.

 
 
Reklama