Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejlepší administrativní budovou je podle CEEQA pražská Aviatica

Nejlepší stavbou a zároveň administrativní budovou roku v 18 zemích střední a východní Evropy je podle výsledků soutěže Central and Eastern European Real Estate Quality Awards (CEEQA) pražská Aviatica v areálu Waltrovky v Jinonicích. Vyplývá to z výsledků zveřejněných na webu soutěže.

Podrobný článek Aviatica - brána do nové čtvrti bývalé Waltrovky

V kategorii obchodních center si první cenu odneslo Forum v ukrajinském Lvově a nejlepším hotelem je Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel. Developerem roku se stala polská Real Griffin Estate, osobností minulého roku generální ředitel P3 Logistic Parks Ian Worboys.

Aviatica nabízí téměř 27.000 metrů čtverečních kancelářských ploch, které téměř beze zbytku obsadila ještě před svým oficiálním otevřením. Stejně jako celý areál Waltrovky projekt patří investiční skupině Penta.

Ceny CEEQA každoročně organizuje CEE Insight Forum ve spolupráci s prestižním ekonomickým listem Financial Times. Členy poroty jsou bankéři, konzultanti, investoři a další odborníci. Hodnotí nejen kvalitu budov, ale i jejich obsazování nájemci a umístění do původní zástavby. Slavnostní vyhlášení cen ve Varšavě je největší akcí tohoto druhu ve střední Evropě. Koná se za účasti zhruba 650 odborníků z branže.

 
 
Reklama