Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vedle libeňské O2 areny vyrostou kanceláře a stovky bytů

Fanouškovské zóny u libeňské O2 areny nahradí v brzké budoucnosti kanceláře a byty. První administrativní budovu za 150 milionů eur (4,12 mld. korun) chce firma Lighthouse Group začít stavět letos.

První práce plánuje zahájit hned po konci mistrovství světa v hokeji. V rozhovoru s ČTK to řekl generální ředitel developerské společnosti Lighthouse Group Tamir Winterstein.

Fanouškovské zóny kolem libeňské arény jsou na pozemcích, které patří právě developerské společnosti. Pro letošní mistrovství světa je firma umožnila využít pro hromadné fandění, konkrétní podmínky a znění smluv zveřejnit nechtěla.

V budoucnu tyto plochy developer zastaví. "Ještě tento rok bychom chtěli začít stavět první budovu, která v šesti nadzemních podlažích nabídne celkem 24,5 tisíce metrů čtverečních administrativních ploch," řekl Winterstein.

Developer dále v lokalitě počítá s dalšími dvěma kancelářskými budovami, obě by měly nabídnout kolem 24 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch. Aktuálně jsou v územním řízení. "Kromě administrativních ploch chceme na pozemcích postavit také rezidenční dům, předběžně s 600 až 700 byty. Ty by měly být určeny pro střední třídu, ceny se tak budou pohybovat mezi 52 až 57 tisíci korun za metr čtvereční," dodal Winterstein. Firma uvažuje i o tom, že tu postaví hotel.

Skupina Lighthouse Group získala pozemky o rozloze přes devět hektarů u ulice Českomoravská v sousedství O2 Areny koncem roku 2006. Postavila tu nejdříve parkovací dům a poté obchodní centrum Galerie Harfa, které bylo otevřeno v roce 2011 a nabízí 160 obchodních jednotek. Na obchodní centrum navazuje administrativní budova Amadeus, která je součástí projektu Harfa office park. Právě v jeho rámci mají vyrůst zmíněné tři administrativní budovy, bytový dům a hotel.

 
 
Reklama