Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na brněnském výstavišti dnes začaly stavební veletrhy

Na brněnském výstavišti dnes začínají stavební veletrhy. Veletrh IBF doplňují veletrhy DSB – Dřevo a stavby Brno, MOBITEX, URBIS Technologie, ENVIBRNO a URBIS Invest.

Čtyřdenní veletrhy nabídnou několik doprovodných akcí. Podruhé se na veletrhu představí například projekt zahrada a hobby. Zatímco loni byl na 800 metrech čtverečních, letos bude na dvojnásobné ploše. Nejde o klasickou výstavu, lidé uvidí několik různých řešení zahrad.

Stavební veletrhy IBF v Brně

Na veletrhu bude i několik poradenských center, kam se lidé mohou obrátit s konkrétními problémy. Budou moci konzultovat možnosti financování staveb, radit budou cechy topenářů a instalatérů či malířů a lakýrníků.

Mezi doprovodné veletrhy patří veletrh Dřevo a stavby, který se uskuteční teprve podruhé. Dalšími doprovodnými veletrhy jsou Mobitex pro nábytek a interiérový design, Urbis technologie pro komunální technologie a služby, Envibrno jako veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí a Urbis invest pro investiční příležitosti, podnikání a rozvoj v regionech. Vstupenka stojí 160 korun, otevřeno je od 10:00 do 18:00, v sobotu do 17:00. Vsupenky lze nakoupit on-line. Získat lze i volnou vstupenku. Postup pro získání volné vstupenky:

  • jděte na stránky www.bvv.cz/ibf
  • klikněte na "REGISTRACE NÁVŠTĚVNÍKŮ"
  • zadejte váš e-mail a následně registrační kód: PROMOSFZP
  • vyplňte zobrazený formulář a odešlete

Po registraci Vám bude E-mailem zaslán pdf voucher, který si vytiskněte. Vytištěný PDF voucher opravňuje ke vstupu na veletrh zdarma. Použijete ho na vstupních turniketech.

Expozice SFŽP ČR je umístěna v pavilonu P brněnského výstaviště, stánek č. 133. Denně zde budou připraveni odborníci ze státního fondu k individuálním konzultacím se zájemci o podporu a rovněž informace týkající se Operačního programu Životního prostředí a programu Nová zelená úsporám.

Veletrh IBF nabízí tradičně doprovodný program konferencí a dalších odborných akcí. Uděleny budou rovněž zlaté medaile za nejlepší exponáty. O vítězných produktech budeme informovat.

DOTAČNÍ PODPORA ENERGETICKÝCH ÚSPOR A REVITALIZACE BUDOV

Státní fond životního prostředí ČR Vás srdečně zve na ODBORNÝ SEMINÁŘ konaný v rámci IBF - mezinárodního stavebního veletrhu v Brně věnovaný aktuálním informacím o dotačních titulech určených ke zvyšování energetické efektivity nových i rekonstruovaných rodinných a bytových domů. Co čeká investory, žadatele o dotace, projektanty nebo energetické auditory v programu Nová zelená úsporám i ukázky nejlepší praxe v podání těch nejpovolanějších. Seminář proběhne 24. 4. 2014 (13.00 - 16.00)

DĚTSKÁ INTERAKTIVNÍ EXPOZICE O PASIVNÍCH DOMECH. První v Evropě

Centrum pasivního domu připravilo interaktivní expozici o tom, jak se staví energeticky šetrné domy. Expozice je v evropském měřítku zcela ojedinělá Interaktivní výstava bude přístupná široké veřejnosti od 23. do 26. dubna 2014 od 10:00 do 18:00 v pavilonu P na brněnském výstavišti v rámci stavebního veletrhu IBF.

„Výstava zábavným a interaktivním způsobem ukazuje zvídaným dětem i hravým rodičům, jak vzniká kvalitní dům, co je důležité při plánování, stavbě i samotném bydlení v domě. U každého ze stanovišť, kterých je celkem 11, se děti naučí něco nového a můžou si navíc vyplnit a odnést domů pracovní listy. Pro rodiče jsou zde připravené informační letáčky,“ vysvětluje Jan Bárta, ředitel osvětové organizace Centrum pasivního domu.

Celá expozice se rozkládá na ploše zhruba 250m2 a děti s rodiči se zde zabaví na 1 až 2 hodiny. Jednotlivými stanovišti dokážou samy procházet děti ve věku od 9 let. Pro ty mladší bude vhodnější doprovod dospělých. Ti nejmenší si pak můžou postavit domeček z dřevěných kostek, anebo si jej namalovat u hracího stolku.

CELODENNÍ KONFERENCE

Konference Změny požadavků na bydlení se uskuteční 24. 4. 2014, od 10.00 hod., konferenční pavilon P, sál P4. Záštitu poskytlo Ministerstvo pro místní rozvoj a Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Odborným moderátorem konference je Prof. Ing. Alois Materna, CSc. MBA, první místopředseda ČKAIT. Konference je určena potenciálním stavebníkům, tj. především obcím a projektantům, autorizovaným architektům, inženýrům a technikům. Konference se zaměří na bydlení pro vybrané skupiny domácností a jednotlivců se specifickými požadavky na dispoziční, technické a provozní řešení a na vybavení. Jedná se mj. o seniory, osoby se zdravotním postižením, startovací byty, osoby v bytové nouzi, sociálně vyloučené osoby.

V jednotlivých přednáškách bude věnována pozornost mj. bezbariérové přístupnosti bytů, rehabilitaci brněnské lokality Bronx, výstavbě domu pro seniory v pasivním energetickém standardu v Modřicích. Registrace je na www.bvv.cz/ibf, odkaz „REGISTRACE NÁVŠTĚVNÍKA“, zadejte Váš e-mail, zadejte registrační kód KONFERENCE 2014, vyplňte zobrazený formulář a odešlete. Pro návštěvníky veletrhu je vstup volný.

NEZÁVISLÉ STAVEBNÍ PORADENSKÉ CENTRUM

ČKAIT je dlouhodobě hlavním odborným partnerem Brněnských veletrhů při stavebních veletrzích. Stavební poradenské centrum je určeno návštěvníkům veletrhu, kteří tu mohou bezplatně získat informace a odborné konzultace. Poskytují je nezávislí odborníci z výzkumných, zkušebních a informačních institucí a pracovišť (Fakulta stavební ČVUT v Praze, Fakulta stavební VUT v Brně, Fakulta stavební VŠB-TU Ostrava, CSI - Centrum stavebního inženýrství Praha, VÚPS - Certifikační společnost, Praha, FISIN – finanční služby Brno, Státní ústav pro jadernou bezpečnost, Státní zdravotní ústav Praha, Šála – MODI, Znalecký ústav stavební ad.).

Součástí Stavebního poradenského centra je

  • prezentace odborné stavební literatury
  • výstava odborných stavebních časopisů a časopisů příbuzných oborů vydávaných v ČR a v SR
  • odborné přednášky a prezentace k vybraným problémům
  • internetové připojení a vyhledávání relevantních informací
  • konzultační část
 
 
Reklama