Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

O správě nemovitostí s firmou CENTRA a. s.

Jaké služby firma Centra svým klientům poskytuje v oblasti správy nemovitostí, v případě rekonstrukce bytu nebo převodu bytových jednotek?

Jaké služby v oblasti správy nemovitostí svým klientům poskytujete?

Především se jedná o technickou a ekonomickou správu nemovitostí, provoz a údržbu budov, úklidové a zahradnické služby, dopravu, realitní činnost, inženýrsko – investorskou činnost, poradenskou činnost a také právní služby. Pro veškeré nemovitosti poskytuje CENTRA a.s. komplexní služby facility managementu.

Je tedy možné se na vás obrátit i v případě rekonstrukce bytu?

Samozřejmě! Poradíme Vám se způsobem financování, zajistíme stavební povolení a potřebnou dokumentaci. Zajistíme stavební práce, nebo technický dozor investora. Vše je přizpůsobeno požadavkům klienta.

Často bývají problémy se spojit se správcem nemovitosti, jak to řeší vaši klienti?

V současné době poskytuje společnost CENTRA a.s. svým klientům online náhled do systému Building Manager. Určení členové výborů společenství vlastníků a bytových družstev disponují přihlašovacím jménem a heslem. Samozřejmě je možné sledovat zde platby, náklady, výnosy, vyúčtování služeb a další informace.

Zabezpečuje společnost CENTRA a.s. proces převodů jednotek do vlastnictví členů bytového družstva?

S ohledem na proces privatizace bytového fondu v jednotlivých městských částech, úzkou spolupráci s developery a bytovými družstvy, vytvořila společnost CENTRA a.s. již v roce 2002 specializované pracoviště zajišťující potřebné procesy. Pro bytová družstva poskytujeme kompletní „balíček“ služeb.

Co si pod „balíčkem služeb“ máme představit?

Balíček zahrnuje naprosto vše, co klienti v souvislosti s převodem bytových jednotek potřebují. Od zajištění veškeré dokumentace, zpracování prohlášení vlastníka budovy včetně přeměření jednotek, zpracování převodních smluv, návrhů na vklad a podání návrhů katastru nemovitostí. Následuje zajištění všech potřebných úkonů k ustavení společenství vlastníků, konaní ustavující schůze a zajištění zápisu společenství do rejstříku obchodního soudu. Jakou poslední součást balíčku služeb je provedená likvidace bytového družstva.

 
 
Reklama