Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Termokamery FLIR pro měření v náročných podmínkách

Termokamery FLIR díky velkému a přesnému rozsahu měřených teplot a díky svému ergonomickému tvaru a intuitivnímu ovládání dopřejí uživateli komfort při práci. Kameru FLIR i7 koupíte v e-shopu Wöhler Bohemia.

Přístroje nacházejí široké uplatnění ve stavebnictví, energetice, strojírenství a elektrotechnice. Termokamery FLIR jsou díky velkému a přesnému rozsahu měřených teplot určeny pro měření v náročných podmínkách.

FLIR i7

Kamera FLIR i7 je termovizní fotoaparát, který spadá do kategorie nižší třídy produktu v této oblasti. Kamery disponují přehledným menu v češtině, které je přístupné přes ovládací tlačítka. FLIR i7 díky své hmotnosti a ergonomii umožnuje operátorovi provádět dlouhodobá měření v terénu bez toho, aby operátora nějak zatežovala. Díky vysokému stupni krytí IP43, rozsahem měřených a pracovních teplot (-20°C do +250°C) je tento produkt plně určen pro měření i v náročných podmínkách. Kamera je vybavena nechlazeným maticovým detektorem o rozlišení 140 x 140 pixelů a speciální optikou (zorné pole objektivu je 29°), které umožnují velice snadné a přesné měření na kratší vzdálenosti.

Kamera FLIR i7 umožnuje rychlé a jednoduché měření povrchových teplot díky vestavěným měřícím funkcím a barevným paletám. Získané teplotní obrazy, které jsou spolu s ostatními radiometrickými daty kamery ukládány ve formátu JPEG na mini SD kartu, je možné dále zobrazovat a vyhodnocovat. Přístroj disponuje funkcí teplotní bod - oblast se zobrazením nejmenší a nejvyšší hodnoty teploty a izotermy s nastavením intervalu.

Hlavní využití přístroje v:
  • stavebnictví (zhodnocení obvodového pláště z tepelně-technického hlediska, lokace tepelných mostů atd.)
  • průmyslu (kontrola uložení rotačních součástek, přetížení motorů, rozložení tepla u lisovacích forem atd.)
  • elektrotechnice (diagnostika rozvaděčů el. energie, kontrola kabelových svazků atd.)
  • energetice (lokace a intenzita poruch u rozvodů tepla)
  • fotovoltaice (monitorovaní funkčnosti a kontrola solárních panelů)

WÖHLER BOHEMIA, s. r. o.
logo WÖHLER BOHEMIA, s. r. o.

Analyzátory spalin, inspekční kamery, digitální manometry, soupravy k měření těsnosti plynového vedení a další přístroje a nářadí pro plynaře, topenáře, instalatéry, vzduchotechniky, kominíky atd.

 
 
Reklama