Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tituly Stavba roku 2012 uděleny

Včera byly v Senátu Parlamentu ČR vyhlášeny výsledky soutěže Stavba roku 2012. Pořadatelem soutěže je nadace ABF. Podrobné výsledky a nominované stavby uvnitř článku.

Zástupci ABF - Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství a dalších pořádajících organizací předali ocenění Stavba roku 2012 pěti architektonickým počinům minulého roku, a to bez rozlišení pořadí.

Tituly Stavba roku 2012:


Rekonstrukce františkánského kláštera, Hostinné (Trutnovsko), autor Libor Sommer, projektant Jan Chaloupský

Velkokapacitní zásobníky na pohonné hmoty, Loukov (Kroměřížsko), Metrostav a.s. (autor technického řešení), projektant ARTECH spol. s r.o.


Fabrika Hotel, Humpolec OK PLAN ARCHITECTS, s.r.o., Luděk Rýzner, František Čekal, Marcela Susedíková, Pavel Hanzlíček (stavební část)

"Přírodovědné exporatorium" - rekonstrukce a dostavba hvězdárny a planetária, Brno - RUDIŠ - RUDIŠ architekti, s.r.o.


Štětkova 18 - rekonstrukce objektu Administrativní budova, Praha 4, Ernst Hoffmann ARCHITEKT, profesor DI Ziviltechniker GmbH, Plan & Bau ČR spol. s r.o.

Všechny stavby nominované na titul Stavba roku 2012 naleznete zde

"Cílem soutěže je seznámit nejširší odbornou i laickou veřejnost s úrovní českého stavitelství a architektury. Soutěž je vypsána na podporu kvalitní komplexní realizace stavebního díla, od hrubé stavby až po řemeslný detail," uvedli organizátoři. Do klání se mohly přihlásit stavby vybudované v České republice bez ohledu na státní příslušnost projektanta, architekta stavby a místo registrace realizátorských firem.

Do soutěže se mohla přihlásit stavební díla ze všech oborů dokončená a uvedená do provozu nebo zkolaudovaná v období od loňského června do května 2012. Do letošního ročníku se přihlásilo 53 projektů, odborná porota v čele s architektkou Radomírou Sedlákovou následně do finálního kola vybrala 15 objektů.

Soutěž spolu s Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství vypisuje ministerstvo průmyslu a obchodu, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a časopis Stavitel.

Zdroj: ABF - Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství

 
 
Reklama