Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zajímavá realizace od Lindabu: lehký ocelový skelet a trapézové plechy na školicím centru Ford

Příkladem využití systému LINDAB STAVBY u komerčních budov je školicí a vzdělávací centrum společnosti Ford Motor Company nedaleko Budapešti. Celý systém LINDAB STAVBY pro dvoupatrovou budovu Fordu se skládá ze sekundární konstrukce obvodových stěn, vlastní fasády z trapézových plechů a veškerých lemovacích prvků.

Školicí centrum Fordu pro střední a východní Evropu

Lindab, přední světový výrobce stavebních komponent ze švédské oceli, dokáže jejich širokou škálu zkombinovat do stavebních systémů, s jejichž využitím lze kompletně postavit nebo opláštit celou budovu. Kanceláře a učebny školící a vzdělávací centra společnosti Ford Motor Company v maďarském městě Szentendre u Budapešti využívají zaměstnanci a obchodní zástupci Fordu z celé střední a východní Evropy.

Celý systém LINDAB STAVBY pro dvoupatrovou budovu Fordu se skládá ze sekundární konstrukce obvodových stěn, vlastní fasády z trapézových plechů a veškerých lemovacích prvků. Základem dvoupatrové budovy je hlavní železobetonová montovaná konstrukce s pilíři a nosníky. Pro sekundární konstrukci byl využit lehký ocelový skelet LindabConstruline s nosnou konstrukcí z tenkostěnných ocelových profilů, doplněných minerální vlnou a deskami opláštění a s fasádou z trapézových plechů Lindab. Jednou z velkých výhod tohoto montovaného stavebnicového systému je mimo jiné rychlost výstavby – 4 týdny na technickou přípravu a zhruba 4 měsíce na kompletní realizaci. Malá tloušťka nosných stěn, typická pro LINDAB STAVBY, umožnila vyhovět požadavkům Fordu na co největší užitný prostor a funkčnost ve vzdělávacím centru.

Lindab STAVBY ConstrulineLindab STAVBY ConstrulineLindab STAVBY Construline
Lindab STAVBY ConstrulineLindab STAVBY Construline

Nosná konstrukce budovy obsahuje obvodové nosné stěny z profilů se štěrbinami RY/SKY šířky 150 mm pro minimalizaci tepelných mostů, vyplněných minerální vlnou na celou šířku profilů. Z interiérové strany byla aplikována parozábrana a vnitřní opláštění ze dvou vrstev sádrokartonových desek oddělených instalační mezerou. Pro vnější vrstvu bylo použito zdvojené opláštění sádrokartonovými deskami a jako fasáda pak vodorovně orientovaný trapézový plech LVP45. Fasáda byla řešena v šedé barvě s modrými doplňky, aby byla v souladu s korporátními barvami Fordu a jeho známého modrošedého loga.

Celá ocelová konstrukce byla staticky posouzena výpočtovými programy Lindab a navržena ve 3D programu Lindab ADT Tools.

Základ činnosti společnosti Lindab tvoří jak vývoj, výroba a prodej hotových výrobků, tak poskytování komplexních řešení projektů pod názvem Lindab Stavby včetně dodání projektu a zajištění montáže. Svým partnerům nabízíme nejen kvalitní komponenty, ale i stavební systémy, které tyto komponenty využívají. Poskytujeme poradenství, navrhujeme koncepci a detaily, specifikujeme a naceníme potřebný materiál.

Dále připravíme podrobnou montážní dokumentaci, poskytneme orientační i autorizované statické posouzení projektu, zaškolíme pracovníky pro samotnou montáž, k níž opět poskytneme poradenství a odborný dohled. Disponujeme také prvotřídním distribučním systémem díky velkým skladovým zásobám a široké síti prodejců a montérů.

 
 
Reklama