Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hydroizolace základové desky Šlechtitelské vinařské stanice

Při realizaci hydroizolace základové desky Šlechtitelské vinařské stanice ve V. Pavlovicích byla jako plošná hydroizolace zvolena metoda krystalizace systémem Sikkaton-B, detaily a napojení byly řešeny asfaltovou stěrkou Profidicht 1K Fix.

Pro utěsňování pracovních spár byl použit bentonitový pásek.

Hlavními výhodami tohoto řešení hydroizolace základových desek je bezesporu:
  • Tato izolace nevyžaduje následnou ochrannou vrstvu
  • Jednoduše řeší členitost stavebních konstrukcí
  • Výrazně zkracuje mokré procesy, čímž podstatně zrychluje stavbu a konečné efektu sníží finanční náklady
  • Tato izolace je mechanicky neporušitelná, protože je součástí betonu
Sikkaton - B
Charakteristika
SIKKATON- B je suchá maltová směs složená z portlandského cementu, křemenného písku a anorganických aktivačních chemikálií.

Oblasti použití
SIKKATON - B je určen na sekundární ochranu betonu. Beton ošetrený SIKKATONEM - B získá izolační schopnosti vůči zemní vlhkosti, tlakové vodě, ropným produktům a všem kapalinám s hodnotou pH ≥ 5. Používá se jako hydroizolace nových betonových konstrukcí, na dodatečnou hydroizolaci starého betonu. Používá se také na izolace čerpacích stanic, parkovišť a podzemních garáží proti ropným produktům, na izolace vodojemů, čističek odpadních vod, septiků, jímek a nádrží na pitnou vodu.

1K Profidicht FIX 32 l
spotřeba je uvedena pro klasickou zemní vlhkost v závislosti na použití se zvyšují i spotřeby (tlaková voda, radon)
Charakteristika
Výrobek BORNIT - Profidicht 1K FIX je jednosložková, hydroizolační stěrka z modifikovaného asfaltu, plněná pěnovým polystyrenem. Stěrka je v krátké době po nanesení suchá, odolná proti dešti. S ohledem na vysoký obsah pevných částic je výrobek zvláště úsporný, protože vyschnutím ztrácí pouze 10% hmotnosti. Produkt neobsahuje rozpouštědla. Nanesená vrstva je flexibilní, eliminuje trhliny, je odolná proti tlaku vody a zároveň je odolná proti agresivním látkám obsaženým v zemině.
Výrobek BORNIT-Profidicht 1K FIX byl odzkušován dle odstavců 4,5 a 6 normy DIN 18195 a odpovídá platným ustanovením pro hydroizolační asfaltové stěrky

Oblasti použití
Výrobek BORNIT-Profidicht 1K FIX se používá k vytváření vnějších, trvalých, pružných hydroizolací stavebních částí pod úrovní terénu. Může být použit na svislé i vodorovné plochy. Bornit-Profidicht 1K FIX může být Je lehce zpracovatelný a může být použit jako tzv.mezivrstva - hydroizolační stěrka na podlahových deskách, balkonech a terasách ( pod potěr nebo mazaninu) a k lepení izolačních desek z tvrdé pěny na asfaltové nebo minerální podklady pod úrovní terénu. Výrobek BORNIT-Profidicht 1K FIX má dobrou přídržnost ke všem suchým, případně vlhkým minerální podkladům, stejně tak k podkladům asfaltovým, pokud mají dostatečnou pevnost.
 
 
Reklama