Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka veletrhu For Garden 2011

Terasová prkna Silva Natur s vytlačenou kresbou dřeva jsou vyrobena z bezúdržbového materiálu WPC - woodplastic®. Nová prkna francouzské firmy Silvadec obsahují 60% nízkopryskyřičného dřeva a 40% kvalitních polymerů.

Žádné natírání, sesychání a kroucení ani změna barvy, žádné jedovaté impregnace proti plísni a škůdcům, žádné třísky! Terasová prkna SILVA NATUR z bezúdržbového kompozitu woodplastic® s vytlačenou kresbou dřeva jsou žádanou novinkou z jarního veletrhu For Garden 2011. Nabízeny jsou ve 4 přírodních odstínech – palisandr, teak, ořech a eben. Sami se přesvědčíte, že vizuální i pocitový efekt dřeva je dokonalý a rozdíl je téměř neznatelný. Stejně jako ostatní tipy prken francouzské firmy Silvadec jsou vyrobena z 60% nízkopryskyřičného dřeva a 40% kvalitních polymerů.

WPC – wood plastic composite - znamená v doslovném překladu dřevo-plast-směs, tedy uměle vytvořené "dřevo", složené ze dvou třetin z kvalitní dřevité moučky doplněné polymerem, což poskytuje optimální poměr mezi těmito dvěma surovinami. Záruka 25 let, životnost nejméně 50 let. WPC je materiál budoucnosti, který šetří peníze, starosti a čas. Zdánlivě vyšší pořizovací náklady (od 1770 Kč/m2 bez DPH) se oproti klasickému dřevu vrátí již za pět let užívání.

BEZ KOMPROMISŮ: BEZPEČNÁ A BEZ ÚDRŽBY
Cílem WPC materiálu je co nejvíce napodobovat dřevo a přitom si zachovat odolnost plastu, což nová prkna SILVA NATUR splňují na výbornou. Tato technologie byla vynalezena před více než 20 lety firmou Strandex v Severní Americe a stala se záhy oblíbenou nejen pro venkovní terasy, předzahrádky a chodníčky, ale i pro balkóny, rošty do koupelen a saun, zimní zahrady nebo venkovní restaurace či bazény.

Podrobnější informace a případy aplikací najdete na stránkách www.mojeterasa.cz nebo www.woodplastic.cz.

Klady a zápory WPC:
  • Velmi odolný materiál na terasy se zárukou až 25 let
  • Ekonomicky výhodný díky nulové údržbě a žádným nátěrům
  • Stálobarevný a neměnný materiál
  • Krásný na pohled a příjemný na dotek
  • Bezpečný - protiskluzový povrch, bez třísek a štěpů
  • Snadná a rychlá montáž terasy
  • Ekologický a recyklovatelný
  • Evropský výrobek s více než 20ti letou tradicí

Letošní novinkou veletrhu For Garden 2011 jsou terasová prkna Silva Natur s vytlačenou kresbou dřeva, která jsou vyrobena z bezúdržbového materiálu WPC - woodplastic®. Nová prkna francouzské firmy Silvadec obsahují 60% nízkopryskyřičného dřeva a 40% kvalitních polymerů. Cena od 1770 Kč/m2 bez DPH. Čtyři přírodní odstíny Silva Natur – palisandr,teak, ořech a eben s vytlačenou kresbou dřeva jsou od exotického dřeva k nerozeznání. Zážitek na pohled a požitek na dotek.

Proč jsou terasy a ploty z WPC tak oblíbené?
Kvalitní WPC prkna se nemusí natírat ani napouštět olejem a nevylučují žádné nebezpečné látky, tak jak je tomu třeba u dřeva s ochrannými oleji proti hnilobě a škůdcům. Kombinace 60% dřeva a 40% kvalitního HDPE polymeru v ideálním poměru nabízí materiál, který je pocitově dřevu velice blízko. Prkna nemají třísky ani suky, nekroutí se, nekloužou, jsou stálobarevná a odolná dokonce i proti působením UV záření, soli nebo chloru.

Výrobce dává záruku až 25 let na dřevokazné houby, hnilobu a hmyz, přičemž životnost WPC materiálu je minimálně 50 let.

Srovnávací tabulka materiálů:

 
 
Reklama