Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Skanska Property Czech Republic zahájí výstavbu zelené kancelářské budovy City Green Court, která klade velký důraz na ekologii a certifikaci podle mezinárodního systému environmentální certifikace LEED.

Vidíme velký a rostoucí zájem o zelené, moderní a flexibilní kancelářské prostory, které nabízejí stimulující pracovní prostředí. Investoři i nájemci toto vyžadují a přičítají těmto aspektům kladnou hodnotu,“ říká Britta Cesar, výkonná ředitelka Skanska Property Czech Republic.

Celková hodnota investice společnosti Skanska do City Green Court činí 38 miliónů eur. City Green Court nabídne k pronájmu 16 000 m2 plochy a nová kancelářská budova by měla být připravena pro nájemníky v prvním čtvrtletí roku 2012. Budova vyroste v zavedené obchodní čtvrti v Praze 4 – Pankrác. Stejně jako u jiných kancelářských projektů, které Skanska připravuje, je i projekt City Green Court navržen s velkým důrazem na ekologicky šetrná řešení.


Skanska Property Czech Republic - City Green Court

Skanska už v prvním čtvrtletí letošního roku prodala svůj pražský kancelářský projekt Vyšehrad Victoria. Má na kontě také vůbec první projekt s certifikací LEED v České republice, a sice budovu ústředí ČSOB.

LEED bere v úvahu ekologicky zodpovědný návrh budovy, použití materiálů a zdrojů, úsporu energie, účinnost hospodaření s vodou, omezení emisí CO2, zlepšení kvality vnitřního prostředí i umístění budovy. Tato certifikace poskytuje developerům a provozovatelům budov stručný rámec pro určení a zavedení udržitelných řešení při návrhu, výstavbě, provozu a údržbě budovy.


Tisková zpráva 130909 CDE City Green Prague CZE.doc
 
 
Reklama